Zoekmachine optimalisatie

Bij zoekmachine optimalisaties (SEO) behandelen we altijd een drietal pijlers; techniek, populariteit en content.

  • Techniek: Voldoet de website aan de nieuwste normen van de zoekmachine? Kan de zoekmachine de website gemakkelijk scannen? Wordt er een goede paginastructuur gehanteerd en kan de zoekmachine? De techniek moet ervoor zorgen dat de website goed ‘communiceert’ met zoekmachines zoals Google.
  • Populariteit: Hoe populairder een website is, hoe hoger deze terug te vinden is in de zoekresultaten. Populariteit wordt bepaald aan de hand van het aantal website bezoekers, het aantal keren dat de websites ergens anders wordt vernoemd en of er positieve recensies zijn op externe platformen.
  • Content: Zoekmachines hechten veel waarde aan welke content een website biedt. Zoekmachines scannen de website teksten en bepalen vervolgens wat de relevantie van de website is. Het is belangrijk om te zorgen voor relevante en goede teksten waarin de juiste informatie met de belangrijkste zoekwoorden wordt gecombineerd. Daarnaast is het belangrijk om de juiste call to actions te verwerken in de titels en omschrijvingen van de pagina’s, zodat je jouw bezoeker echt verder helpt!

Het optimaliseren van websites voor zoekmachines kan op verschillende manieren. Zaken waar wij jouw bedrijf graag verder mee helpen zijn:

Doelgroep onderzoek

We brengen tijdens zoekmachine optimalisatie in kaart welke doelgroepen interessant voor jouw bedrijf zijn. We zoomen in op het zoekgedrag van iedere doelgroep; welke geografische factoren zijn van belang, op welke termen zoekt de doelgroep en hoe gedraagt de doelgroep zich online? Ons advies telt daarbij als nulmeting waarbij we enkele doelstellingen formuleren. In de nulmeting wordt weergegeven hoeveel organisch bezoek er is, wat de huidige posities zijn en de link populariteit is in verhouding tot de concurrenten. De uitkomst is een helder en duidelijk stappenplan waar jij echt verder mee kan!

Technisch advies

Door het uitvoeren van een technische SEO scan onderzoeken we of jouw website voldoet aan de laatste technische wensen en eisen om goed vindbaar te zijn. We onderzoeken of jouw website op de juiste manier geïndexeerd kan worden door de zoekmachines en of deze goed bereikbaar is voor jouw doelgroep. We doorlopen de hele website en onderzoeken waar we technische verbeterpunten kunnen behalen.

SEO vriendelijke teksten

Om goed te scoren in zoekmachines is het noodzakelijk om zoekmachine vriendelijke teksten te schrijven. Omdat het schrijven van de juiste teksten met de juiste boodschap een vak apart is, helpen we je daar graag bij! Bij het schrijven van teksten houden we rekening met jouw organisatie, de boodschap voor jouw doelgroep, je doel, de focus zoekwoorden en de leesbaarheid van teksten. Heb je al een aantal teksten geschreven, maar wil je deze graag laten reviewen? Dan kunnen we je ook helpen door jouw teksten te redigeren, zodat ze zoekmachine vriendelijk geschreven worden.

SEO Maandbeheer

Naast het eenmalig in kaart brengen van SEO kansen voor een optimale vindbaarheid is het van belang om je SEO scores continu te monitoren. Dat doen we graag voor je! We optimaliseren je website maandelijks aan de hand van zoekmachine posities, we breiden de website uit met nieuwe relevante zoektermen en houden jouw concurrentie in de gaten. Elke maand ontvang je van ons een maandrapportage met de resultaten, uitgevoerde acties en nieuwe actiepunten. Zo blijf je op de hoogte en nemen we jouw werk uit handen!