Strategie

Voorafgaand aan het ontwikkelen van een strategie moet er grondig onderzoek gedaan worden. Dit gebeurt in de eerste stap die we uitvoeren. Namelijk de inventarisatie van de doelgroep. In deze fase gebeuren verschillende dingen. De doelgroep wordt geanalyseerd en er wordt sociale monitoring uitgevoerd. Aan de hand van een zoekwoordonderzoek wordt er gekeken waar de interesses en kenmerken van de doelgroep liggen. Het resultaat van deze eerste stap is dat je inzicht krijgt in de doelgroep en waar de doelgroep zich op welk moment bevindt.

De tweede stap die Bureau Strak altijd zet is het opzetten van de online marketing strategie. In deze stap wordt het DNA van de het bedrijf en de doelgroep besproken. Aan de hand van deze kenmerken worden doelstellingen geformuleerd die je inzicht geven in het verloop van je strategie. Doelstellingen zijn namelijk altijd punten die behaald moeten worden in een bepaalde tijdsperiode. Aan de hand van al deze informatie worden er contact- en conversiemomenten geanalyseerd. Op welk moment kun je de doelgroep het best aanspreken en op welk moment koopt de doelgroep het meest. Als laatst worden de KPI’s voor jouw bedrijf bepaald. Het resultaat van deze stap is dat je een volledig beeld krijgt van je eigen strategie. De online marketing koers van jouw bedrijf wordt uitgestippeld en de accountability en e-commerce wordt zichtbaar door de marketingfunnel die we gebruiken. Bureau Strak levert je daarom de belofte dat het werk en het daadwerkelijke bewijs!

De laatste stap die Bureau Strak zet is de online marketing mix. In deze stap worden er middelen gekozen die optimaal aansluiten op de doelgroep. Aan de hand van deze inzichten worden er touchpoints gedefinieerd waar, doormiddel van de strategie, op ingespeeld kan worden. Aan het eind van de rit krijg je een volledige campagne planning met middelen matrix, marketing agenda, mens/moment matrix.

Door deze strategie levert Bureau Strak de belofte en het bewijs om de doelgroep op de juiste moment, met de juiste toon en de juiste middelen aan te spreken. Hierdoor haal je het optimale uit je middelen en je bedrijf!

Een goede online marketing strategie is tegenwoordig onmisbaar voor ieder bedrijf. Voor ons niets nieuws, maar voor jouw misschien wel. Daarom willen we je graag helpen. Ben je benieuwd naar dit traject? Vraag de offerte aan of neem voor meer informatie contact met ons op.