Gevonden worden in zoekmachines

Bij een zoekmachine optimalisatie (SEO) behandelen we altijd een drietal pijlers, namelijk Techniek, Populariteit en Content.

  • Techniek: Voldoet de website aan de nieuwste normen van het web? Kan een zoekmachine de website gemakkelijk scannen? Wordt er een goede paginastructuur gehanteerd? De techniek moet ervoor zorgen dat de website goed ‘communiceert’ met zoekmachines zoals Google.
  • Populariteit: Hoe populairder een website is, hoe hoger de site terug te vinden is in de zoekresultaten. Populariteit wordt bepaald aan de hand van het aantal website bezoekers, hoe vaak de websites ergens anders wordt vernoemd (d.m.v. van een link) en of er positieve recensies zijn op externe platformen.
  • Content: Zoekmachines hechten veel waarde aan welke content een website biedt. Zoekmachines scannen de teksten en bepalen vervolgens wat de relevantie van de website is. Het is belangrijk om te zorgen voor relevante en goede teksten waarin de juiste informatie met de belangrijkste zoekwoorden wordt gecommuniceerd. Daarnaast is het belangrijk om de juiste call-to-actions te verwerken in de titels en omschrijvingen van de pagina’s.

Zoekmachine optimalisatie producten

Doelgroep onderzoek
We brengen tijdens zoekmachine optimalisatie in kaart welke doelgroepen interessant zijn om op te gaan focussen. We zoomen in op het zoekgedrag van elke doelgroep, dus welke geografische factoren zijn van belang en op welke termen zoekt de doelgroep. In het document brengen we de nulmeting in kaart en formuleren we enkele doelstellingen. In de nulmeting wordt weergegeven hoeveel organisch bezoek er is, wat de huidige posities zijn en de linkpopulariteit in verhouding tot de concurrenten. Het is een pragmatisch document waar heldere en duidelijk stappen worden omschreven die we hebben gezet tijdens het zoekmachine optimalisatie proces.

Technisch advies
In de SEO Techniek Scan wordt er onderzocht of de website voldoet aan de laatste technische wensen en eisen om goed vindbaar te zijn. We onderzoeken of de website op de juiste manier geïndexeerd kan worden door de zoekmachines en of hij goed bereikbaar is voor de bezoekers. We doorlopen de hele website en onderzoeken waar er technische verbeterpunten te behalen zijn.

SEO vriendelijke teksten
Het is van belang om zoekmachine vriendelijke teksten te schrijven om goed te scoren in de zoekmachines. Graag schrijven we de SEO teksten voor jou. In deze teksten houden we rekening met jouw organisatie, de focuszoekwoorden en dat de teksten prettig te lezen zijn voor de doelgroep.  Heb je al een aantal teksten? Dan kunnen we ook de teksten redigeren zodat ze zoekmachine vriendelijk geschreven zijn. Alles wordt aangepast op de bevindingen die we hebben opgedaan tijdens het zoekmachine optimalisatie proces.

SEO Maandbeheer
Aan de hand van het zoekmachine optimalisatie proces wordt je website maandelijks geoptimaliseerd. We monitoren de zoekmachine posities, breiden de website uit met nieuwe termen en houden de concurrentie in de gaten. Elke maand ontvang je van ons een maandrapportage met de resultaten, uitgevoerde acties en nieuwe actiepunten.